Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент

...
Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент
Коментари Харесай

Зеленски: Исках контранастъплението ни да започне много по-рано

Украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога съобщи в изявление за телевизия Си Ен Ен, че е желал контранастъплението против съветските сили да стартира по-рано и че за тази цел е молел западните съдружници да ускорят доставката на оръжия, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11028
" Исках контранастъплението да стартира доста по-рано, тъй като всички разбираха, че в случай че контранастъплението стартира по-късно, то по-голяма част от територията ни ще бъде минирана ", сподели украинският водач, като разясни, че със забавянето е била дадена опция на съветските сили да слагат повече мини и да укрепят по-добре защитните си линии.

Според Зеленски компликации на бойното поле са забавили контраофанзивата на Киев, която има за цел изтласкването на съветските сили от териториите в Източна и Южна Украйна, които се намират под техен надзор.

В изявлението за Си Ен Ен Зеленски още веднъж прикани съдружниците си да дадат на Украйна по-усъвършенствани оръжия, като да вземем за пример изтребители Ф-16 и ракети с по-голям обхват. Освен това той благодари на Вашингтон и на европейските съдружници за поддръжката.

" Дори не става дума за украинско предимство в небето, а просто за равнене на силите с руснаците ", посочи Зеленски, представен от Българска телеграфна агенция.

Миналата седмица украинският президент сподели, че контранастъплението върви по-бавно от мечтаното, само че акцентира, че украинските сили напредват по всички посоки, напомня Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР